Hoe werkt de site?

Website interface

De hoofdpagina bevat het laatste nieuws van BHSProject. Aan de rechterzijde is een ‘Tag Cloud’. Iedere item op BHSProject krijg een label met de onderwerpen van het item (bijv. mango is gelabeld met ‘Azië’ en ‘Boom’ aangezien het een boom is oorspronkelijk uit Azië). Door op een bepaald label te klikken selecteert u alle items met dat label.

Om bij pagina’s met informatie over een bepaald onderwerp te vinden, klikt u op de desbetreffende pagina in het menu bovenaan. Bij de ‘Database’ sectie worden nieuw ingevoerde planten in de database bijgevoegd, hier kunt u dus wellicht nieuw verzamelde informatie vinden sinds de laatste keer dat u de site bezocht!

Afbeeldingen

Door op een afbeelding te drukken komt een vergrote versie van de afbeelding in beeld. Wanneer u weer klikt met de linkermuisknop verdwijnt de vergrote versie van de afbeelding weer.

Database

In de database vindt u informatie over de bijzondere planten in Suriname. U ziet een foto van de desbetreffende plant, een Google maps kaart met een lokatie waarop de soort in Suriname is aangetroffen en wat algemene botanische informatie over de plant. Verder vindt u onderaan de context van de plant in Suriname, soms met een historisch relevant verhaal. Ook staan er nog een aantal open vragen, die beantwoord kunnen worden. Weet u een antwoord of heeft u zelf nog een vraag? Neem contact op via de Contact sectie (of mail naar info@bhsproject.com).

Google maps kaart

De Google maps kaarten bij de planten kunt u verschuiven door ergens op de kaart te klikken met de linkermuis knop, deze ingedrukt te houden en met de muis te bewegen. Verder kunt u inzoomen met het “+” symbool en uitzoomen met het “-” symbool op uw toetsenbord.

Volksnaam

Bij de namen voor een plant (bijvoorbeeld Volksnaam: Loweman bakba (Sr) ‘wegloper banaan’, Ghedang kepo(k) (Ja)) staat achter de naam tussen haakjes een afkorting voor de taal van de naam. Soms staat hierachter tussen aanhalingstekens de vertaling van de naam.

Sr = Sranan tongo, Ja = Javaans, Hin = Hindostaans</b>